2017-12-21 228 views
經常係街見到呢間老川皇,好似油尖旺區都已經有三間,專門食辣野!成日諗住搵班辣妹一齊嚟試下,今日終於搵到機會,約咗個friend一齊嚟食lunch!見到佢嘅午市套餐真係超抵,五六十元一個套餐,忍唔住都叫咗一客,酸菜魚套餐除咗一鍋酸菜魚之外,仲有一碗好大碗嘅酸辣粉條!東北酸辣粉條非常之正宗,呢啲好似係大陸先食到嘅味道,香港一般米線舖係絕對不能媲美,酸菜魚味道都好好,而且啲魚非常滑。跟住我哋就散叫咗涼拌手拍青瓜、酸菜爆豬肚、孜然魷魚酥,個魷魚分量十足,孜然粉嘅香味非常攻鼻!最啱送啤酒,加上啲嘢食真係幾辣,搞到我哋兩個女子竟然係中午時分隊左兩支啤酒!隔離枱有個大叔見到我哋兩個女子竟然又隊啤又食咁多碟,好好奇咁望住我地好多次!但係我哋最後都加左一碟韭菜蒸餃,佢見到真係眼都突埋。兩個人又飮🍻又食咁多野,埋單都係三百幾!呢間係絕對會回頭的一間小店!

但係我哋最後都加左一碟韭菜蒸餃,佢見到真係眼都突埋。

$190 (Lunch)