2009-05-02
又係一間想嚟好耐但始終冇機會嚟嘅‘名店’!?今晚終於的起心肝...雖然得兩丁友,但都叫咗生炒排骨、生炒糯米飯、金銀蛋莧菜、豉汁帶子蒸豆腐。前菜有花生同辣豉油,花生偏咸,但幾脆。唔‘好’辣豉油,冇試到。生炒骨炸粉唔算厚,炸得幾鬆化。肉質有肥有瘦,好彩唔太油膩。啲汁唔會好稀,甜酸度適中。份量好多,差啲食唔晒!糯米飯同想像嘅差唔多,夠乾身、料超多。不過,盡量趁熱食,凍咗比較油。金銀蛋莧菜只係普通貨色,咸蛋直係好咸,味道一般,勝在夠份量。豉汁帶子蒸豆腐絕對係叫錯咗,豆腐雖然都幾滑,但完全冇味道,靠超咸嘅豉汁、豆豉頂住!帶子亦唔見得好食...最後加送糖水:蕃薯糖水。雖然非我所好,但都幾甜、薑味幾重。食到超飽,潤一潤都唔錯喎。原本對呢類老店服務冇期望,點知竟然遇上個新手牌,服務分當場加唔少,真係始料不及!總結:‘出名嘅’菜式總算名副其實,唔出名嘅總有佢嘅道理o羅!