2008-05-08 50 views
星期一上堂前拉好友去試麵包樹—之前係灣仔返工個兩年既飯堂﹐就算離開左舊公司都仍然對佢念念不忘。兩點半後直至收工(7:30pm) 都可以叫下午茶餐。今次我叫扒香蕉花生醬煉奶多士($14)、而友人叫扒牛油果醬吞拿魚多士($17) ﹐包咖啡或茶﹐加$1可轉麥包。味道如何﹖當然好好味啦! 花生醬用粗粒個隻﹐好香好有咬感。其實我既至愛係公司三文治—三片麥飽烘底﹐內有雞扒、餐肉、蛋、火腿、芝士(整到溶與唔溶之間)、番茄、生菜、酸菜﹐巨型到要分兩輪食(留一半三個鐘後食)﹐$22包野飲﹐超抵仲要超超超好味! 服務好好﹐外賣單叫一份三文治都肯送(非常感激~)﹐以前返灣仔一個禮拜起碼食一次﹐連聽電話個職員都認得我。最後想講咖啡普通、但奶茶勁正! 仲要小心熱﹐可能用左百二度既水沖﹐有時熱到連蓋都開唔到!我比較少食其他意粉或飯﹐但據經驗所得﹐冬天會覺得唔夠熱﹐因為好多野係整定晒。

香蕉花生醬煉奶多士(前)
公司三文治
$15 (Tea)