2006-09-08 25 views
老媽推介這間老牌雞店, 於是便跟蒙牛到來一試, 碟頭中等價格, 但size都算不少2個人柯打了半隻霸王雞, 蠔仔煎蛋及茄子蝦仁, 上菜速度屬於一級快, 不雖10分鐘便上枱, 蠔仔煎蛋的蛋煎到老晒, 蠔仔又細隻又少, 味道雖然咸度適中, 但煎到柴皮咁, 真係好唔掂, 無心機再夾落去, 茄子蝦仁唔太油, 茄子顏色炒得好靚, 蝦雖細隻, 但都係新鮮, 不過整體味道太淡, 主菜的雞反而係最遲先上喎, 半只雞的份量比一般食肆的大, 2個人食好像多了點, 但係雞好新鮮, 肉地夠厚身, 咬落有口感唔會un, 滑就ok啦, 都算不錯, 話晒都$90半隻, 對佢都應該有d期望, 但唔係想像之中咁正, service就一般啦, 一間老牌的菜館, 叔父輩侍應的招待相信你都想像得到啦, overall麻麻地啦, 以前無咩好野食就會覺得佢好食, 但今時今日唔會啦!!