記得小學個陣,阿媽帶過我黎食豬潤麵,當時既我係超級抗拒豬潤。係我阿媽半威迫既情況,我就食左人生中第一塊豬潤。。。結果係超好食今日心血來潮又想食喎,於是就黎左蘇記喇今次就例牌地叫碗豬潤牛肉麵同招牌西多士豬潤整得好冧好入味,最緊要係一d腥都無,雖然唔係試過好多間既豬潤麵,但目前為止我真心覺得蘇記既豬潤麵比起深水埗X記更為出色,鮮牛肉好嫩好滑,同豬潤個味真係好夾中意食辣既朋友,記得落少少辣椒油啊,呢款桂林辣椒油一直都係我嘅至愛,加埋更加好食,不過麵既湯就咸左d,如果舖頭會稍為調整就會更好。西多士炸到金黃色,用煉奶代替糖漿亦都係我最鍾意嘅食法,可能係本人中意奶香既關係🤤另外西多士嘅餡係用咖央,正!不過建議唔太好甜嘅人,都係同人share食好d啦,因為都幾膩同埋都幾甜㗎。
結果係超好食

今日心血來潮又想食喎,於是就黎左蘇記喇

今次就例牌地叫碗豬潤牛肉麵同招牌西多士

豬潤牛肉麵

豬潤整得好冧好入味,最緊要係一d腥都無,

招牌西多士

2018-11-05