2023-10-20 122 views
今次試𝑩𝑨𝑪𝑰 ❣︎ 如果落開老蘭一定會認得呢間鋪,但行過咁多次都唔知原來呢間係全港第二名Pizza,今次同朋友一齊食完,真係有啲料到 (不過我個人更鍾意佢嘅意粉hehe)😚✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑶𝒇 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 其實佢啱啱上枱嘅時候感覺冇咩特別 (可能因為佢生得有啲似牧羊少年個pizza👉🏼詳見上上個post),但食咗一啖後,覺得「嗯,果然係pizza之王」👑!佢塊三文魚真係好鬼肥美🥹🥹三文魚腦袋狂喜!同埋佢上面啲caviar落得非常大方,人生第一次食caviar居然係喺pizza上面,好趣致🫢但啲三文魚下面點解要收埋菠菜⋯⋯算啦我當係食菜補充營養啦🥬2️⃣ 𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂好特別嘅一個pizza!佢真係餅如其名,係星星形噶🌟不過上面放咗一條條嘅菇,我就麻麻喇🫤加埋其實已經飽飽哋,最尾我冇食到𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂,但見到朋友都食得好開心,應該幾好食🤔下次再嚟嘅話再嗌個試下先~3️⃣ 𝑨𝒏𝒈𝒆𝒍𝒊 𝑹𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏幾鍾意呢個!首先擺盤靚已經贏咗🤙🏼再加埋佢個蝦真!係!好好食,難以想像如果係龍蝦會有幾好食🥹同埋天使麵真係唔錯,下次我要自己食一盤!🍝4️⃣ 𝑵𝑫𝑼𝑱𝑨 𝑬 𝑭𝑼𝑺𝑰𝑳𝑳𝑰

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑶𝒇 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂

2️⃣ 𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂

3️⃣ 𝑨𝒏𝒈𝒆𝒍𝒊 𝑹𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏

4️⃣ 𝑵𝑫𝑼𝑱𝑨 𝑬 𝑭𝑼𝑺𝑰𝑳𝑳𝑰

感覺呢個一般般🫤啲螺絲粉幾實淨,有啲似手工pasta,但有啲難咬開 (牙口唔好sorly) 青醬唔錯,但草味過於濃郁,可以跳過💁🏻‍♀️不過見你擺盤咁四正,俾個pass你啦🆗

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

呢間啲服務態度幾好,同埋侍應哥哥會過嚟主動介紹佢哋啲招牌🧑🏻‍🍳聽佢講龍蝦幾唔錯,下次再嚟就食龍蝦+𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂!

*收加一服務費
𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑶𝒇 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂