2013-04-27 73 views
心血來潮,揸車去新界想揾间环境好的地方食个 LUNCH, 見此歺厅離荃湾不遠,又见食評不錯,决定一試。有GPS指引,过咗丽城花园,沿海边经过汀九,順利到达汀蘭居(一间服务式酒店,歺厅設於 LOBBY 旁边),踏入歺廳,已是十二點半了,但見歺厅空無一人,已感疑惑,幸好歺厅侍應服务甚佳,他很有礼貌地带引我们到靠露台的座位坐下,那疑惑感觉也被放下了。向外望,四週环境优美,对山面海,食欲大振,馬上叫了兩份 SET Lunch:先来了份例湯 : 大蒜薯溶湯(加上兩个很普通的麵包) :味道真係一般,太咸再來两份主菜(1) 醬汁太多,味道又濃又咸,雞肉好難吃,茶歺厅不如,差mad:(2) 賣相还可以,一食就難食到痺,有陣怪味,只吃一口,即棄。差差差自家製甜品/咖啡真係未食過咁差嘅蛋糕(美X蛋糕都好過佢,仲話自家製添),只試了一小口,不能再食下去。咖啡味道極差只飮得兩啖,算比面了食到点半钟,都冇个客人再入嚟,可能嚟試过嘅,都冇再回头,(連樓上住客都冇)!食個Lunch連加一要成兩百蚊一位,食啲咁嘅嘢,唉l早知去翠X食個㗎喱雞飯,又平又正。唯有自我安慰,放低心情去欣赏一下外面的景色,和感受一下包場的気氛

再來两份主菜
(1)
醬汁太多,味道又濃又咸,雞肉好難吃,茶歺厅不如,差
mad:
(2)

自家製甜品/咖啡

咖啡味道極差
只飮得兩啖,算比面了

食個Lunch連加一要成兩百蚊一位,食啲咁嘅嘢,唉l
早知去翠X食個㗎喱雞飯,又平又正。

唯有自我安慰,放低心情去欣赏一下外面的景色,和感受一下包場的気氛。
出門口取車時,遇到一對情侶剛泊好車行出嚟,真係好想告知,但見他倆沉醉於浪漫中,作罷算了。希望浪漫能將他们的味蕾和要求降到最低吧。
Other Info. : 於歺厅入口,还擺放名飲食週刊介绍此店,可信程度和評价,很直得食家再三衡量。 今次四百元"包場",認真底!
2013-03-28
Dining Offer