2023-02-22
以前响荃灣都好出名,細個都成日去食,見而家新開返就去幫襯下,雖然都係食自助餐,不過佢而家就轉咗形式,由以前落柯打之後逐碟炒,而家就好似酒店自助餐咁,食大鑊飯,一次過炒好曬啲嘢,然後用個爐/燈熱住啲嘢食, 轉咗咁嘅形式好唔好就見人見智嗱🙄其實我覺得佢轉咗呢個形式之後,我覺得佢冇以前咁有hard去做,好似求其兜埋一碟畀個客食咁😂星期日大概時間係下晝2:45分左右到達現場,7成滿,但係當中都有三成嘅客人食飽準備走人,客流量唔算多,咁所以除咗沙律同炸物之外, 其他嘅熱葷都剩返好少,點心直頭無,可能佢哋覺得lunch就嚟完( 因為星期六日嘅lunch time由11:30係去到16:00,而我地入去嘅時間比較晏,95/位再加10%),冇refill,所以剩翻係個爐上面嘅菜好少份量,有發黃嘅情況,而且款式好少,大概得十款餸左右而其中一兩個熱葷櫃係冇嘢嘅,另外佢飲嘢嘅品種亦都好少,只有熱水,夏枯草同豆漿供應 ,相比起出面同類型嘅放題(eg.銅鑼灣甘貴多十蚊左右,款式相對多好多eg.有燒賣、壽司、冷麵等同埋人哋個refill速度係真係快好多)食物款式方面相對較小由於個熱爐上面得返好少食物,所以基本上都
由於個熱爐上面得返好少食物,所以基本上都係暖暖地嘅狀態,有啲嘢食eg.炒飯係凍嘅我覺得點解係呢一方面需要改善,食物refill嘅速度,食物嘅種類同温度
講番食物嘅味道先,值得一讚佢個錦鹵雲吞同埋芋頭魚真係整得唔錯,尤其是係個酸甜汁,酸甜適中好開胃,但係其他嘅熱葷食物得就好似大鑊飯咁,得個油字同咸字完全炒唔出嗰條菜嘅神髓,佢今次開返呢間舖個cost control好嚴重,竹笙嗰啲較貴嘅食材完全無提供,而今日嘅體驗,我覺得老闆為做而做,冇咗佢以前喺眾安街嗰時嘅初❤真係提供平靚正嘅素食比客人
如果以佢呢個食物嘅質素同佢嘅態度收95.5/人,我覺得完全唔值,仲差過食大叉樂,荃灣甘多嘢食,祝老闆好運😇
ps: 佢星期六日,公眾假期,佛誕嗰啲全部都係按lunch收費去到四點,唔係直落