2019-08-02
一直都有間唔中幫襯呢間bean to bar 小店都覺得呢度既黑朱古力好好味朱古力飲品就好特別早幾日就去試下熱朱古力78%我一點幾去到,老闆娘好似遲左小小返,見我同朋友等左有d 耐,就送左三杯凍可可茶俾我地飲。多謝哂!講番味道先,以下係我細味既感覺:熱朱古力:厚重既質地,香濃可可既味道,帶花香,甜味令我諗起甘蔗同蜂蜜既甜 (當然唔係蔗味啦),好鐘意!凍可可茶:比想像中更有可可既味道。好似係可可豆既殼沖出黎(估架ja) , 帶住一陣可可既香,幾清爽,味道都算中上。我都有follow 小店,見到佢有時會換可可豆。其實我真係好鐘意,幫襯一間店,就可以隨住老闆娘既精選而試到唔同可可豆製造出黎既不同,就好似咖啡/威士忌咁,細味到同一個種類唔同產地既差異,我諗bean to bar 既魅力都係呢度。小店同香港人都要加油!
都覺得呢度既黑朱古力好好味
朱古力飲品就好特別
早幾日就去試下熱朱古力78%
講番味道先,以下係我細味既感覺:
小店同香港人都要加油!