2021-03-22 809 views
女友告知,北角碼頭有間星巴克,面向海景環境唔錯,於是乎走去八卦一下,途中經過糖水道見到我嘅大愛蔥油餅,買兩件試試.原本只想買蔥油餅, 但見到D牛肉飽又平又大個, 心諗咁大個飽係咪飽大餡料少架!女友就俾咗少少意見 "反正好日都唔過嚟大島,咪買嚟試試囉"okay.... 又買咗3件牛肉飽嚟試試.再望望間鋪名,聖羅蘭!YSL! 名就夠響,睇睇質素如何先!優點:1) 蔥油餅係好奇怪嘅餅, 其實件餅已經落咗好多蔥, 但總係感覺唔夠, 加幾多都唔夠! 奇怪!蔥油香不停由個外賣袋滲出, 餅皮唔夠脆但原因好大可能出係自己身上, 因為唔係即刻食, 下次再買的話應該咬啖先!2) 牛肉飽唔係單單個飽大, 餡料無偷工減料, 21蚊3個抵! 牛肉餡料唔只單單牛肉, 有蔥, 牛肉 juicy 有肉汁, 爆分!缺點:1) 店面唔大好易行過都唔知, 但最大問題係店舖係一條窄咗少少嘅街上, 企係到買外賣好似有D阻街.2) 老闆態度唔太友善, 找錢果時將D銀掉落我手上!大大扣分!
女友就俾咗少少意見 "反正好日都唔過嚟大島,咪買嚟試試囉"
okay.... 又買咗3件牛肉飽嚟試試.
再望望間鋪名,聖羅蘭!YSL! 名就夠響,睇睇質素如何先!
優點:
缺點: