2020-11-18
之前去過呢間分店,感覺食物都一般,但唔太差。今天再去食午餐,就俾我預到老闆父母重要過客人嘅經歷。話說午飯時都多人,當然等位就攞飛啦,在等候期間,突然有對大約60幾歲嘅男女同收錢處話兩位,跟住就入咗去,我就問等位唔係需要攞飛咩(怕自己大鄉里),侍應當然話要啦,侍應就同個對男女講等等,跟住突然快速入咗兩枱客,我係第三枱,而嗰對男女就正常應該第四枱,點知呢,卡位就俾咗嗰對男女,而我就坐係路邊臨時二人枱,我問侍應,唔係應該我坐卡位咩(我都係兩個人) ,侍應話嗰對男女係老闆嘅父母,咁唔怪得有優先權及優待啦。明白長輩係需要尊重嘅,所以我想俾個建議,為防止客人有爭拗及不必要嘅誤會,餐廳可以設立一張枱為老闆親人專用。坦白講,咁樣嘅態度,真係唔得,就算係都唔好咁揚啦。。。。你當啲客人傻嘅咩。。。