2023-06-26
🔴柚子蝦沙律$78.0沙律菜新鮮,柚子酸酸甜甜配埋大蝦, 完全把我味蕾全開, 好期待主菜出現👍🔵新加坡沙嗲(豬/牛/雞)6串 -$98.0串燒燒到表面乾身,雞肉仍好嫩滑,豬肉唔韌唔鞋口,咬落去香腍軟滑同Juicy, 肉汁超豐富🤩沙嗲醬係串燒嘅靈魂,出面其他嘅餐廳用小圓碟盛載沙爹醬,往往未能完全cover整串串燒的,星怡餐廳絕對有考慮到呢一點,十分細心,盛載沙嗲醬的碟恰好是串燒的長度,足夠可以將一整串放入碟內,沾滿肉肉的每一寸肌膚,配埋洋蔥青瓜,食指大動😍🟡新加坡胡椒肉骨茶 -$128.0規格: S不得不說這充滿著胡椒香氣的肉骨茶真是香濃好喝,排骨嫩滑,沒有因為燉煮時間而變老變柴,白胡椒既暖胃亦能大大增進食慾😋🟢新加坡黑胡椒蟹 -$580.0規格: M這道黑胡椒蟹充滿星洲風味,微辣而帶黑胡椒香。肉蟹厚肉多汁,啖啖肉又新鮮,加埋大量黑椒好惹味,重點可以成個蟹鉗完整地拆出嚟,個真係好食到癲🥳🟠新加坡麥皮蝦 -$180.0大蝦香脆入味,彈牙又爽口,麥片金黃酥香,整道菜味甜香口,好開胃,吃起來既甜又鹹,別有一番風味,麥皮蝦好食到連殼一齊吃進去,絕對不用懷疑啦👍🟣芒果布甸-$48.0真係超驚喜,
🔴柚子蝦沙律$78.0
🔵新加坡沙嗲(豬/牛/雞)
6串 -$98.0
🟡新加坡胡椒肉骨茶 -$128.0
規格: S
🟢新加坡黑胡椒蟹 -$580.0
規格: M
這道黑胡椒蟹充滿星洲風味,微辣而帶黑胡椒香。
🟠新加坡麥皮蝦 -$180.0
🟣芒果布甸-$48.0
真係超驚喜,可以把芒果布甸做成藝術品,叫我點捨得食,打卡一流呀💕
布甸口感柔軟綿滑, 芒果好甜,配淡淡清香的椰漿,真係冇得輸,完全把今晚嘅晚餐劃上完美的句號👏💯
原來餐廳仲有vip房的,房間有卡拉ok,仲有麻雀耍樂㖭😍有得食之餘,仲有得玩呀,爽YY🎤