當日收咗工好攰, 於是就入咗去金裝燉奶佬度,諗住食個便飯,跟住就返屋企🤔 去到嘅時候其實已經係九點幾,個場都冇乜人,sfaff都係懶洋洋, 咁我都明白嘅,就嚟收工喇!正常嘅🙄 但唔代表員工做錯嘢,就屈係啲客人身上😶Staff=S Me=MS:食乜啊?M: 唔該,要個蔥油雞呀! 就咁多,唔該曬!跟住等到咁上下,見到佢攞咗我個點菜單泥, 果時有啲無聊,跟住望一望佢寫咗咩, 之後就望到佢落錯單 ,我同佢講返:唔該,我唔係要蔥油豬㗎喎, 我係要蔥油雞嘅之後同我落單個阿姐就大大聲同廚房講話,頭先係佢話要蔥油豬㗎喎!! 聽到呢度真係火都嚟, 自己都係做餐飲嘅, 其實做錯嘢咪認囉, 最嬲嘅就係聽到佢將啲責任推卸係個客喺個客身上🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Staff=S Me=M
S:食乜啊?
M: 唔該,要個蔥油雞呀! 就咁多,唔該曬!