2023-06-02
有無人估到呢個新吞拿凱撒沙律餐,配菠蘿特飲,加一個美祿麥旋風,減咗$3會員下午茶優惠要幾錢?今日天氣非常熱,我竄咗入嚟老麥涼冷氣及上網,坐坐下當然loop下老麥個apps,睇吓有咩優惠啦!見到有個下午茶減$3優惠,即管入去睇吓有咩揀,畀我見到有個新吞拿凱撒沙律餐,反正未試過,而且係沙律,一定唔會飽肚啦!隨後見到有菠蘿特飲,又未試過,試埋先。見加配一欄,有個美祿麥旋風,正價要$16,加配要$11,試埋佢先,手機落單,專人送餐,我就一邊玩手機,一邊歎冷氣,一邊等食。店員捧住個餐,起間餐廳一路行,就一路嗌幾多幾多號,我就好奇怪,餐廳嘅檯號係固定嘅,點解仲要嗌呢?又唔見茶記啲伙記要咁嗌?呢方面絕對唔專業,要改善,食完個餐,我睇返老麥個apps,想將呢個意見畀返佢哋,點知原來個apps係無呢個功能嘅,咁就真係失敗啦!一個咁重要改善服務質素,與客人互動嘅功能都居然無,想進步、想改善就少咗一個重要渠道了。講返食物先,個麥旋風太甜,不過都唔意外,因為佢哋嘅軟雪糕都係超級甜,麥旋風點可能唔甜?菠蘿特飲,一片一環形菠蘿,應該係用菠蘿蝦堡嘅同一樣嘅菠蘿,味道唔夠甜,個人覺得用碎菠蘿會好啲,但以出餐效率計,邊
菠蘿特飲,一片一環形菠蘿,應該係用菠蘿蝦堡嘅同一樣嘅菠蘿,味道唔夠甜,個人覺得用碎菠蘿會好啲,但以出餐效率計,邊會用你分開兩款菠蘿呀?理解嘅。
粟米杯,雖然老麥話已經調好味,但個人覺得偏淡,唔多夠味,而且嚡口唔得滑,都係要加返啲牛油先至好味,但我懶得問店員攞,就當係畀自己食得健康少少啦!
新吞拿凱撒沙律,佢有三款醬,分別係黑醋、日式麻醬同凱撒沙律醬,既然我係第一次試,梗係要凱撒沙律醬,感覺上保險啲嘛。呢個醬原來係丘比牌,味道絕對有保障啦!至於新吞拿,擺明係素肉,味道方面,除非係素食主義者啫,否則都係食罐頭吞拿魚好啲。另一方面,如果係素食者,認真要留意,由於個沙律入面有芝士碎,如果係食純素,而非奶素人士,在點餐時記得要剔走芝士。啲蔬菜都好新鮮,唔錯!👍👍👍話時話,原來呢個沙律都幾飽肚,由我用餐時間到依家寫食評時間,都距離有至少兩個鐘,但依家仲飽緊,真係唔好睇少佢。
最後,謎底揭盅,呢個餐要$65,減咗$3優惠後,要$62,唔知有無人估中呢個價錢?
所以食老麥,一啲都唔平,再唔係窮人恩物啦!