2025-01-04 113 views
今早,我見該餐廳全場得一人食撻。因為週圍的餐廳都多人,心諗拿拿聲食完嘢走。我哋兩人買左三個撻一杯大咖啡,盛惠110元。俾錢時,我指住三個紙杯問個收銀女職員邊個係大杯,個職員已經好悔氣咁答「中間果隻呀。」。根本佢想「趕客」,唔想返工咪辭職囉。作為咖啡店,枱同櫈都係好迷你。這個我完全理解。我地搵「二人位」坐低,但由於二人位無空間或籃子放背囊,我哋有兩個背囊,加一大袋物品。我哋就行過去四人枱。那位女職員立即喝停話你哋兩人唔可以坐四人位,態度好差,係駡客人。講真,我如果見到你有客,我都唔夠膽坐去四人枱,阻你做生意。但你全場得我哋同一位女士,眼見起碼八張空枱。你唔洗咁惡鬧我呀。而且收得咁貴,服務水平應該起碼「正常」。食物質素方面,奶撻、芝士撻好普通,26蚊一件明擋遊客。綠茶撻仲係一pat咁,同幅圖差好遠。杯咖啡$35根本係奶加水。