2021-12-25
之前去過soho食飯, 咁就鍾意咗呢一區嗰個風格,咁今次就去咗呢間餐廳度食飯,咁其實呢間餐廳幾有格調,而且聖誕就到,咁就見到佢個decoration都幾靚,所以我覺得呢間餐廳都幾適合一啲情侶去食,又或者係做一啲小小嘅gathering,廢話少講大家睇我食咗啲乜。輕煎三文魚扒·嫩菠菜 配 意式檸檬甜酒柚子汁: 講番個三文魚扒,你會食到三文魚個肉質鮮味, 另外呢個魚扒就係煎得到啱啱好唔會太老亦都唔會太生 ,其實呢一個三文魚都幾考廚師個功夫。 食完個三文魚最緊要食埋佢個配菜,因為佢個配菜吸收魚的味道同埋佢個汁, 所以成碟我都清哂。冬陰功海蝦魷魚鮮蜆扁意粉: 呢個冬陰功意粉我覺得幾好食因為食得出有泰式嘅風味,而且成個意粉係辣辣地嘅, 個辣味係恰到好處,對於唔係太食得辣嘅人其實我覺得都ok嘅,而且幾香同埋佢都算有好多海鮮喺個意粉度,大家可以睇下我啲相。最後飲埋杯 Jumanji & Gin Ever 就閃人, 不得不講就係杯Jumanji好飲,因為佢個presentation做得唔錯,咁嗰杯威士忌雖然唔係太濃烈,當你繼續飲嘅時候就會好快咁 感受到酒味,所以我最後醉咗,咁就返咗屋企瞓覺…如果大家行
最後飲埋杯 Jumanji & Gin Ever 就閃人, 不得不講就係杯Jumanji好飲,因為佢個presentation做得唔錯,咁嗰杯威士忌雖然唔係太濃烈,當你繼續飲嘅時候就會好快咁 感受到酒味,所以我最後醉咗,咁就返咗屋企瞓覺…如果大家行開呢頭大家可以試一試呢間餐廳。 我認為幾適合慶祝生日或者紀念日。