2021-11-29 793 views
呢間燒肉店不嬲好多鬼主意,今期除左聖誕主題之外,仲有全城熱爆韓劇主題,哈哈!一見職員制服就知佢地扮邊套劇。第一餐聖餐大餐正式啟動!Order左聖誕月見和牛套餐,已經包括左牛、豬、濃、淡味都有。最正係包左一大塊和牛肩肉扒,店員代勞幫我地燒,因為燒得唔好真係好哂!本身塊肉有醃過醬汁,燒起個扒軟腍肉味好重好juicy,點個半熟蛋真係正到痺!牛盤上仲有牛舌、豬肋肉、蔥蒜牛五花、牛小排、韓牛前胸肉、雜菇,樣樣肉都幾高質,個人覺得蔥蒜牛五花同牛舌係最上盛,五花油脂燒得甘香而牛舌肉質纖維緊密d但又好腍牛味最重。四種前菜、生菜同泡菜蛋、芝士粟米都係任添嘅,另外跟餐仲有個柚子沙律,食燒肉有d fresh嘅沙律中和下確係可以refresh味蕾認真食清楚每種味道。而食韓式燒肉就梗係要配有汽飲品啦!跟餐優惠價嘅聖誕禮物梳打,係柚子味好重嘅梳打,少少甜勁重柚子香,冰涼衝擊再食番熱辣辣燒肉,無得頂。呢間分店仲有好多韓國人氣嘅醬料、前菜、零食同凍肉賣,佔地同種類都唔少,感覺幾新鮮!

和牛肩肉扒
豬肋肉