2020-12-31
又到聖誕,今年無得飛,都想行遠D,遠遠下煩囂,一早book左黃金海岸酒店慶祝下聖誕,一直都知戈度係美食沙漠,所以都無抱好大期望。我哋4個人中午就到左黃金海岸,諗住行下影下相,一出廣場就見到一間綠色白色既屋仔,出面已經有好多人等緊位,身為港女既我梗係吾執輸啦,等埋一份終於到我地啦,侍應哥哥好有禮貌咁安排左個相鄰2人台比我哋,中間用隔板隔開見到個餐牌,選擇困難症嘅我地已經吾知點揀好,因為樣樣都好似好好食,最後我地點左一個豪華原條鰻魚茶漬飯,直係豪華版,又大條又厚肉,不得不讚佢個茶漬,好香鯛魚味,呢個價錢食到兩食,而且咁高質素,值回票價另一個我哋點咗個芝士雞肉蕃茄烏冬,個芝士湯冬竟然同個烏冬好夾而且食完吾覺得好流,抵讚我哋仲點咗鹿兒島黑毛一口和牛定食,性價比掛住影其他嘢同太想食既關係,已經吾記得同佢影相。另一個我哋點咗既係豪華海鮮丼茶漬飯,刺身好新鮮,個茶漬同樣抵讚,夾落個toro好香最後我哋再追加左個刺身,不得不讚個刺身真係好新鮮,果然係直送食材眼闊肚窄嘅我哋因為太飽嘅關係,望住個甜品menu已經唔敢點,唯有等下次,返黎再試其他嘢。臨走,我哋留意門口有個色彩繽紛嘅酒牆,睇嚟下次要揀個夜晚試
臨走,我哋留意門口有個色彩繽紛嘅酒牆,睇嚟下次要揀個夜晚試埋酒