2018-01-16
唔想同人逼,又想同女友食大餐慶祝聖誕女友想食海鮮但又唔想咁普通於是我揀左Mr.Crab黎慶祝聖誕用帶有微苦既火箭菜,用清甜既紅菜頭去中和,再拌以意大利黑醋增加酸度作為一道前菜沙律,已經充分咁打開我個胃又點會少得女友至愛既生蠔呢三款生蠔由淡至咸,順序排好,店員仲會為我地一一講解細心服務終於到主角海鮮袋粉墨登場仲要有專人幫我地shake當然可以選擇自己黎不過我怕會shake到無得食所以都係交比啲有型侍應幫幫忙啦我地個海鮮袋揀左波士頓龍蝦,小龍蝦,蕃薯蜆,粟米,薯仔,兩個人夠哂食再配上一款帶有微辣既新奧爾良卡彌醬汁去帶出鮮味完成品出現啦一開袋,一股帶有辣椒味既香慢慢散開即刻食慾大增波士頓龍蝦鮮甜不在話下,連每隻小龍蝦都充滿著橙黃色既蝦膏蕃薯蜆粒粒肉飽滿到極點連基本既薯仔同粟米都吸收哂醬汁同海鮮味,最後當然食到寸草不生話說女人有兩個胃,果頭話食到好飽轉頭即刻就嗌左甜品你睇窩夫夠哂脆,偏少少硬,雪糕選用意大利製,比一般雪糕更加綿密係咁食,食到兩個人都捧住個肚滿足咁離開
女友想食海鮮但又唔想咁普通
於是我揀左Mr.Crab黎慶祝聖誕
紅菜頭沙律
生蠔
又點會少得女友至愛既生蠔呢
三款生蠔由淡至咸,順序排好,店員仲會為我地一一講解細心服務
終於到主角海鮮袋粉墨登場
再配上一款帶有微辣既新奧爾良卡彌醬汁去帶出鮮味
海鮮袋
完成品出現啦一開袋,一股帶有辣椒味既香慢慢散開即刻食慾大增
三色雪糕窩夫
話說女人有兩個胃,果頭話食到好飽轉頭即刻就嗌左甜品你睇
窩夫夠哂脆,偏少少硬,雪糕選用意大利製,比一般雪糕更加綿密
係咁食,食到兩個人都捧住個肚滿足咁離開