2005-12-22
嘩,自從上次食過安東尼既芒果大蝦後一宜念念不忘,所以今次由小弟做領隊,帶同一班同事到安東尼處做節,順便攪埋聖誕派對。由於我哋成三十幾人所以安東尼特地比咗成層我哋,而且安東尼見我哋咁開心仲送咗個自家製既Tiramisu 比我哋食。講番當晚食物既水準:1. 凱撒沙律:啲菜好新鮮,不過我本人就唔係對沙律就冇乜研究,但我班女同事個個都好鐘意,話個汁啱啱好,唔會太過酸同過多喎。2. 鮮打蘑菇湯:蘑菇味好香濃,可以睇得出落足料。3. 燒羊鞍:羊鞍燒得啱啱好,切開後可以見到啲肉汁慢慢咁滲出嚟,個個食過都話“超讚”,另外大廚更選用而家得令既煨蕃薯做配菜,真係連碟都清埋。4. 三椒炒蟹燴意粉:蟹肉鮮甜,而且炒得辣辣地幾惹味,而且意粉嗦哂啲汁,所以辣嚟仲好鮮甜。5. 芒果龍蝦炒飯:由於做節所以今次選用龍蝦,龍蝦肉彈牙爽口,個汁又好有果香,而且仲有大大件新鮮芒果肉,加上炒飯,直係不愧為得獎名菜。6. Tiramisu:真係幾好味,好軟滑帶少少酒香,唯一可惜係老闆送得一個Tiramisu 比我哋真係少啲,如果多一個就好喇。總結當晚我哋每一個人都滿肚而歸,真係食得好滿足。不過當晚消費多少就唔知,因為老細找數,但
2. 鮮打蘑菇湯:蘑菇味好香濃,可以睇得出落足料。
總結當晚我哋每一個人都滿肚而歸,真係食得好滿足。不過當晚消費多少就唔知,因為老細找數,但應該唔會好貴,因為老細話下次再攪派對都要去安東尼處。