2021-02-07
Appetizer:🍽三文魚他他,牛油果、薄切吞拿魚手(3.5/5)三文魚他他下面䂶咗牛油果,上面有三文魚子,整體幾好但略為調味不足🤔薄切吞拿魚加咗芝麻微微煎過,吞拿魚食落有啲乾😢個人認為同芝麻唔太夾😅Soup:🍽帶子蟹肉濃湯(4.8/5)真係好!好!飲!😍飲落好濃郁調味好足😋帶子都做得岩岩好🤩Pasta:🍽海膽蝦肉意大利麵(3/5)海膽???我一開始滿心歡喜以為冇原塊海膽都係類似海膽汁會好香海膽味😒點知佢就係一小小小塊海膽🤢意粉幾香蒜油,大蝦都夠爽😂成個意粉應該改名:蒜油大蝦意粉配小塊海膽🙄Main:🍽芝士焗龍蝦拼美國牛柳(3.5/5)龍蝦一般,有啲啲乾但龍蝦味都出牛柳好乾身,我估啊下,應該係慢煮完再煎出黎🤔但好明顯有啲fail😅外表煎得過熟好乾好柴,內裡大概係7成熟,我嫌太熟配菜唔錯,有焗大蒜、蘆筍、大菇等Dessert:🍽香烤蘋果撻(2/5)我一開始見到係撻字,仲以為係酥皮或曲奇底😂點個係個啲超甜超軟既面粉底而且一道食完會中糖尿既甜品🤢超酸超甜,根本食唔落口😅😅😅
Appetizer:
🍽三文魚他他,牛油果、薄切吞拿魚手(3.5/5)
Soup:
🍽帶子蟹肉濃湯(4.8/5)
真係好!好!飲!😍
飲落好濃郁調味好足😋帶子都做得岩岩好🤩
Pasta:
🍽海膽蝦肉意大利麵(3/5)
海膽???
我一開始滿心歡喜以為冇原塊海膽都係類似海膽汁會好香海膽味😒
點知佢就係一小小小塊海膽🤢
意粉幾香蒜油,大蝦都夠爽😂
成個意粉應該改名:蒜油大蝦意粉配小塊海膽🙄
Main:
🍽芝士焗龍蝦拼美國牛柳(3.5/5)
龍蝦一般,有啲啲乾但龍蝦味都出
牛柳好乾身,我估啊下,應該係慢煮完再煎出黎🤔
但好明顯有啲fail😅
外表煎得過熟好乾好柴,內裡大概係7成熟,我嫌太熟
配菜唔錯,有焗大蒜、蘆筍、大菇等
Dessert:
🍽香烤蘋果撻(2/5)
我一開始見到係撻字,仲以為係酥皮或曲奇底😂
點個係個啲超甜超軟既面粉底
而且一道食完會中糖尿既甜品🤢
超酸超甜,根本食唔落口😅😅😅
Other Info. :
我諗....大家大時大節就唔好去啦😂我都只係主要想支持下黃店以為有杜生推薦實冇死
但聽講乳豬真心好食既,套餐就麻麻啦,大家要黎就試散叫啦🤫