2017-02-01
公司嘅聖誕節聚餐,同事訂了呢間到會,因為怕送貨時間唔準,所以我哋直接去攞,返來紙箱內有一盤盤錫箔紙盤食物,包裝企理,比晒餐具同膠夾!聖誕節大江南北冷拼盤:拍青瓜:爽脆,醃汁清爽!涼拌木耳:木耳彈牙,醃得清爽炸菜腎片:炸菜鹹,爽脆!腎無食!烤麩:醃得入味酸辣鳳爪:無食鮮雜果沙律(3磅)水果粒好多款,有爽脆,有香甜,沙律醬薄身,剛剛包裹水果粒,好味!煙火雞薯仔沙律配千島醬(3磅)火雞肉粒唔嚡,薯仔稔,千島醬酸味!開胃好味鹵水豬髀拌鴨胸(3磅)食咗鴨胸鹹香,點醬汁好味紅酒牛肋條(3磅)醬汁香濃,炆得入味,肉質炆得淋好味!連啲紅蘿蔔都入味!香茅雞鎚:雞鎚乾身,香茅味濃!雞肉唔嚡!好味!聖誕香濃咖哩雞球:咖哩幾香濃,雞肉入味唔嚡,唔辣好味!雙色炸物(雞軟骨拼手打墨魚餅)雞軟骨有咬口,鹹香好味,墨魚餅其實係墨魚波,鹹香彈牙!好味芥末煙三文魚焗意粉(3磅)意粉太淋,三文魚肥美幾滑,忌廉汁滑!ok黑松露雞皇焗意粉(3磅)無乜松露味,雞肉無乜味,意粉太淋,啲汁幾滑!ok菇絲芋絲娃娃菜(3磅)我唔食娃娃菜,蠔油汁菇菇入味彈牙!好味葡汁焗四蔬(3磅)葡汁好濃,蔬菜太淋!一般藍莓布甸(3磅)藍莓布甸彈牙,味道
拍青瓜:爽脆,醃汁清爽!
涼拌木耳:木耳彈牙,醃得清爽
炸菜腎片:炸菜鹹,爽脆!腎無食!
烤麩:醃得入味
酸辣鳳爪:無食
煙火雞薯仔沙律配千島醬(3磅)火雞肉粒唔嚡,薯仔稔,千島醬酸味!開胃好味 鹵水豬髀拌鴨胸(3磅)食咗鴨胸鹹香,點醬汁好味
香茅雞鎚:雞鎚乾身,香茅味濃!雞肉唔嚡!好味! 聖誕香濃咖哩雞球:咖哩幾香濃,雞肉入味唔嚡,唔辣好味!
芥末煙三文魚焗意粉(3磅)意粉太淋,三文魚肥美幾滑,忌廉汁滑!ok 黑松露雞皇焗意粉(3磅)無乜松露味,雞肉無乜味,意粉太淋,啲汁幾滑!ok
葡汁焗四蔬(3磅)葡汁好濃,蔬菜太淋!一般 藍莓布甸(3磅)藍莓布甸彈牙,味道微甜!但藍莓味唔強,ok
楊枝甘露布甸(3磅)布甸彈牙,芒果味有啲假,夾雜啲柚子肉,酸酸地開胃!好味! 食物大部分唔錯,呢類到會最緊要正常!呢間都做得唔錯