2023-01-06
上年聖誕節試過Dazzling Cafe嘅聖誕2人套餐覺得好抵食 今年都唔例外 不過今次就去左銅鑼灣皇室堡分店😎2人套餐只需$598 就有齊餐湯 沙律 小食 意粉 甜品同埋飲品😍 餐湯係粟米湯 最啱聖誕飲🥰 沙律就係和風西柚胡麻沙拉 有番d水果 酸酸甜甜特別開胃👍🏻 小食一次過滿足你三個願望 有明太子薯條、西班牙芝士腸、牛油帶子🤤 薯條加咗明太子醬超好食🫢 芝士腸就用蕃茄醬 帶子煎嘅火候都岩岩好😌主菜可以揀兩款意粉 我哋就揀左明太子義大利粉同義式牛肝菌香菇義大利粉🍝 明太子真係每次必點 醬汁調味岩岩好 食哂都唔覺膩👍🏻 牛肝菌醬汁味道好濃 好多雜菌都唔錯架👅甜品係飄雪聖誕抹茶奶綠蜜糖吐司🍞 香脆嘅蜜糖吐司上係充滿聖誕氣氛嘅抹茶奶綠 香滑有茶香👍🏻 旁邊仲有聖誕老人裝飾嘅Macaroon 同brownie 好有節日氣氛🎄飲品一樣打卡一流 揀左聖誕椰爺同玫瑰可可 兩杯都好有節日氣氛🌟