2004-12-17 37 views
呢幾日已經試過晒Little Mermaid o既聖誕麵包系列, 包括:1)聖誕老人包($16) -- 其實係普通o既朱古力忌廉麵包, 做成聖誕老人模樣. 略嫌包乾左d, 朱古力忌廉又太少.2)聖誕之星($13) -- 本以為佢係一個造型特別o既scone. (星型圈圈) 我呢個scone狂熱就梗係要試啦! 點知食落似放左o係抽濕機前面幾個鐘o既"牛奶卷",牛奶同蛋味好濃,但係超乾.3)Panettone ($18) -- 不嬲食開o既panettone 都好香乾果味同酒香味, 但係呢個包只係得雞蛋味同牛奶味, 味道同2)差唔多, 只係呢個較濕, 略略較2)討好. 3個包o既size都同一般個裝麵包差唔多, 甚至更細, 味道亦只係不過不失, 但係價錢卻係double甚至triple. 非常唔值!