2023-12-15 523 views
在家居酒屋而家搞緊聖誕Maguro金槍魚祭🎄🎊 我哋今次試咗新推出嘅本鮪藍旗吞拿魚全吞拿魚宴🐟 由湯品、前菜、刺身到熱盤,可以一次過享受晒吞拿魚唔同嘅部位,非常滿足💯 我哋仲額外追加咗個特別部位——腦天🐟 佢係吞拿魚頭頂嘅肉,一條魚只得兩片,係好矜貴嘅部位🤭吞拿魚宴於12月份內仲會推出限時「買1️⃣送1️⃣」 優惠🤩🤩🤩🔸吞拿魚頭季節海鮮湯🔸香葱吞拿魚他他🔸汁煮帆立貝🔸綜合吞拿魚刺身拼盤(五點)🔸汁煮吞拿魚骹🔸半熟赤身天婦羅🔸吞拿魚骨中落配壽司醋飯、紫菜🔸炙燒腦天肉今餐最滿足係刺身拼盤,五點刺身包括蛇腹、面頰肉、中拖、背拖、赤身🐟 全部都好厚切同新鮮,當中我哋覺得最好食嘅係面頰肉,油香肉香俱全,帶少少筋膜嘅脆感,口感幾特別😋 蛇腹都好好味,油香比較重😍 呢餐最特別莫過於吞拿魚骨中落,我都係第一次咁樣食吞拿魚😂 成盤魚肉好震撼,好啱打卡😂 痴住魚骨嘅肉特別嫩滑,紫菜上面舖少少壽司醋飯,再加上自己刮出嘅魚肉,再加啲葱花同wasabi,好玩又好食😋📍#在家居酒屋 (#大圍美食)大圍下徑口村154號地舖

🔸吞拿魚頭季節海鮮湯
🔸香葱吞拿魚他他
🔸汁煮帆立貝
🔸綜合吞拿魚刺身拼盤(五點)
🔸汁煮吞拿魚骹
🔸半熟赤身天婦羅
🔸吞拿魚骨中落配壽司醋飯、紫菜
🔸炙燒腦天肉

📍#在家居酒屋 (#大圍美食)
大圍下徑口村154號地舖