2021-10-26
週末放假想搵個地方同朋友坐低食下野傾下計,但礙於有好多受歡迎嘅餐廳都設有限時😣想悠閑地坐一個下晝都唔係咁易😔大埔呢間工業區cafe就滿足到呢個需要😚佢空間好大,可以自由咁搵位坐。點餐嘅地方設係門口位,自助式運作提供好大自由度比客人🙆🏻♀️🔆呃like全日早餐$98 ~黑松露炒蛋·煙三文魚·早餐腸·蕃茄·漢堡扒·茄汁豆·薯餅·牛角包·沙律菜~黎得呢度都未必係為左美食,但既然佢話呃like我就有少少期望🤣(結果外貌係有d失望嘅🙈)幸好味道未算太差,除左早餐腸有種食完會得癌症嘅乾涸感,同埋牛角包似醫院產物🥐炒蛋有驚喜,黑松露味幾出,其餘就合格🔆玫瑰蝶豆花梳打$35 (跟餐$12)呢度飲品選擇唔多,有朱古力/咖啡/梳打,同埋茶餐廳檸茶檸水果d☺️呢杯梳打就一般般,飲唔到玫瑰味,淨係甜甜地咁餐廳食物質素未必好好,但有個空間可以聚會又無限時都唔錯,仲有好多board game圖書可以借💃🏼適合消磨時間🕒缺點係離大埔中心較遠,唔係附近居民會不太方便🤨另外自助式運作感覺店員都係唔會抹枱,要親力親為搞衛生😷
🔆呃like全日早餐$98
🔆玫瑰蝶豆花梳打$35 (跟餐$12)