2021-01-01
同朋友聖誕聚會,好多時都會選擇嗌外賣,如果想食pizza 嘅話,就一定會揀Pizza Hut!因為其他Pizza舖頭嘅外賣,都冇Pizza Hut嘅咁好食。今次去朋友大埔嘅屋企聚會,朋友預先喺網上已經叫定四人餐,我哋喺地鐵站等埋就去舖頭嗰度外賣自取,因為外賣自取嘅價錢係平啲㗎!🎈千島海鮮批每次食Pizza Hut都一定係嗌千島海鮮批😆呢一個簡直係我嘅至愛,因為千島醬嘅味道酸酸甜甜,好開胃,而且仲有我最鍾意嘅菠蘿,最可惜嘅係,朋友忘記咗加芝士邊,令個Pizza失色不少🎈小食拼盤小食拼盤裏面分別有雞翼、豬肋骨、薯格同埋腸仔,Pizza Hut嘅辣味雞翼就不嬲都係好食㗎啦!估唔到呢一個豬肋骨都唔錯,肉質好林好容易咬,腸仔就普普通通啦,薯格可能係因為拎返朋友屋企行咗一段時間,所以冇咁脆,不過點完番茄醬都係咁好食🎈肉醬意粉其實如果可以揀肉醬千層麵嘅話,我係一定會揀肉醬千層麵嘅,因為曾經食過,真係好好食,可惜套餐冇得揀,所以就揀咗肉醬意粉,肉醬意粉真係點煮都好難唔好食😂今次嘅肉醬都係酸度適中,肉醬同意粉嘅比例剛好🎈意式雞皇飯意式雞皇飯味道都唔錯,不過醬汁略嫌少咗一啲🎈芝士菠菜蘑菇長通粉呢個長通粉芝
🎈千島海鮮批
每次食Pizza Hut都一定係嗌千島海鮮批😆
🎈小食拼盤
🎈肉醬意粉
🎈意式雞皇飯
意式雞皇飯味道都唔錯,不過醬汁略嫌少咗一啲
🎈芝士菠菜蘑菇長通粉
呢個長通粉芝士味唔算太濃,菠菜比較多,雖然有辣椒,但係食落其實唔辣嘅
整體來講, Pizza Hut真係聚會外賣不二之選😋抵食又方便