2015-11-04
同同事有嘢做,要出去銅鑼灣,比平時收工晏,大家都返唔到屋企食飯,決定喺CWB食,人企喺Times下面,睇吓有咩食,我地都係鍾意食西餐之人,當然主攻睇西餐餐廳喇,一路睇就一路Openrice,俾我地見到Greenhouse啱啱開無耐,就決定唔再考慮,食呢間門口望入去餐廳,會覺得暗少少,但係有時如果三五知己傾吓計,呢度都不失為一個好地方,因為餐廳店面夠大,又有音樂,間唔中重有外國人嚟食嘢添青檸香茅雞翼配秘制森巴醬 - 雞翼雖然外皮炸得乾咗少少,但係……唔緊要,雞肉入面重係好Juice,好味,我就唔係好食到有香茅味,但係同事話都好香香茅味……死喇,我條脷係咪壞咗~~烤波多黎各磨菇配韓式泡菜芝士 - 我係一個磨菇怪,呢啲咁大嘅磨菇真係啱晒我胃口,尤其一嚟到,就聞到好香嘅燒磨菇香味,一切……有芝士絲架……雖然話有泡菜,但係唔會有一向嘅酸味,估唔到泡菜焗完都會咁好食,個磨菇真係Juice到無朋友I love it~~~Calamansi & Pineapple Soda - 飲品入面有個好大嘅冰,冰入面有士多啤梨、藍莓,另外飲品有青檸、菠蘿味,雖然見佢好似好多青檸,但係味道一啲都唔會太酸有陣陣青檸
I love it~~~ Calamansi & Pineapple Soda - 飲品入面有個好大嘅冰,冰入面有士多啤梨、藍莓,另外飲品有青檸、菠蘿味,雖然見佢好似好多青檸,但係味道一啲都唔會太酸有陣陣青檸清香(小翼最近愛上青檸),不過……到我地食完餐飯,嚿冰都未溶,堅…XDXD
估唔到食漢堡都有得揀幾成熟,同事想食5成……OMG同生食有咩分別……我問……可唔可以7成……(其實我想全熟XDXDXD),塊漢堡扒唔會太韌、易切(可能因為未係全熟關係)
雪糕一送到,就會連個石磨,石磨係預先已經雪入雪櫃,所以可以令到雪糕Keep凍,不過,影完相,我地開始整,就覺得唔整好過整XDXDXD
因為太……肉酸XDXD