2017-05-20
今日同同事收工之後去咗始創樓下黎個放工聚會 唔係同事帶我黎都唔知原來有間咁正嘅餐廳喺度,對我呢啲鍾意食海鮮既人黎講簡直係發現新天堂。餐牌除咗有排類同意粉等等之外,主力係食海鮮😍😍餐廳嘅裝修非常有夏日海灘感覺,有滑浪板、水泡等等嘅裝飾。另外又有Live Band唱唔同嘅歌,廣東話英文普通話都有👍🏼令客人留底好深刻既印象軟殼蟹非常鬆軟,外面炸都好香不過唔會太油膩,完全將軟殼蟹肉汁鎖住左喺裏面,炸嘅時間啱啱好唔會令到蟹肉太乾,蟹肉仍然非常軟林芝士波士頓龍蝦配雜菜薯蓉龍蝦新鮮唔會黐殼,而且蝦肉爽脆,芝士味唔會太重仍然食到龍蝦本身嘅香味,不過驚喜嘅係配菜都做得非常好味烤紐西蘭短骨肉眼扒12安士賣相非常吸引,而且份量十足😋肉質嫩滑又多肉汁,因為有少少脂肪所以咬落非常林,好香牛味,唔加黑椒醬反而可以食到牛本身嘅香味總括今晚呢餐真係大滿足,好難得可以搵到一間提供到好多唔同海鮮,有生有熟可以選擇嘅西餐廳,而且價錢貼地,即使叫個海鮮二人餐價錢約$398,係一個拍拖同聚會嘅好地方👍👍
芝士波士頓龍蝦配雜菜薯蓉
烤紐西蘭短骨肉眼扒12安士