2017-05-20
香港工作壓力真係好大,收工係真係需要透過唔同既娛樂去放鬆自己,我就最鍾意"化壓力為食量"同友人就黎左這間半泰式,半酒吧風格既餐廳一齊食飯吹水.一來先點了2杯沙冰,我的芒果味,友人的是青檸味,味道略甜,不過夏天來說應該是解熱一流的選擇不過怕甜的朋友就要略為注意甜度啦一來當然先叫一個 沙爹串燒拼盤 , 肉質不錯 , 配上醬料 , 十分開胃 , 鍾意慢慢吹水既朋友又點可以無串燒呢?再來就係 黃咖喱牛坑腩 , 這道菜真係好唔錯 , 牛腩煮得好淋 , 唔會太韌 , 而且咖哩香味道唔會太重,又覆蓋過了牛腩味 , 比例適中,唔錯!還有一道榴槤薄餅也是十分難忘! 對於鍾情榴槤既朋友真係值得一試 , 一上枱已經嗅到陣陣濃郁既榴槤香味薄餅面頭上放了榴槤蓉加芝士一齊焗,這對組合真是令人難以抗拒, 榴槤入口軟滑細膩,而且味道濃郁,榴槤愛好者一定喜歡!不過芝士味略為不足有種被榴槤味蓋過既感覺 ,不過 芝士既鹹香加上榴槤的甜 , 配合在一起並別有一種風味!
不過怕甜的朋友就要略為注意甜度啦