2022-02-03
😝😝屋企聚會買野食,經過見到有間新野,價錢又唔貴,試下先。同平時壽司外帶店有啲唔同,佢地啲款式比較多而且特別好多😮 「寿司造」由擁有20多年經驗的壽司師傅主理,於多個日本漁市場刺身日本到港,師傅按時令挑選食材發辦製作刺身盛、壽司盛。裝修以木色調為主,感覺幾乾淨。除左壽司,居然仲有急凍皇帝蟹、飯團,種類多,灣仔站一出就係,買早餐就好方便。灣仔限定三款鮮魚熟成壽司(藍鰭吞拿魚、島池魚、鰤魚) ,由日本豐洲市場直送,到港進行嚴格熟成處理,熟成後更有魚香口感更軟滑。柚子漁師三味卷 $88/4件勁大件三文魚、油甘魚同呑拿魚組成😀應該係舖頭自創卷物,外層用米紙包住,有柚子、青瓜令卷物層次感提升,味道鮮之餘感覺特別😝好大件!! Fusion壽司,抵讚。灣仔三款新創作卷物:日本松葉蟹肉蟹膏卷、昆布北海卷及柚子漁師三味卷,味道、創意及打卡並重。下次試埋其他兩款三文魚刺身 $65超大片,肉身厚,好香三文魚味,唔貴,直頭好好好抵食。減肥人士,淨食呢個都夠,又高蛋白質。什錦壽司盛 $168/18件聚會一定唔少得,6款壽司🍣 仼揀,刺身都幾厚肉,配上壽司飯,正。壽司飯用上日本米,飯軟熟。拎到返屋企雪幾個鐘啲飯都
柚子漁師三味卷 $88/4件
三文魚刺身 $65
什錦壽司盛 $168/18件
聚會一定唔少得,6款壽司🍣 仼揀,刺身都幾厚肉,配上壽司飯,正。壽司飯用上日本米,飯軟熟。拎到返屋企雪幾個鐘啲飯都唔會太硬。