2022-11-20
適逢朋友生日,想搵一個舒適又可以坐低慢慢影相同傾計嘅café…經朋友介紹,我哋一行兩人去咗位於旺角嘅Rimi Café。一坐低打開餐牌,無論係小食定主食都有超多選擇,對於有選擇困難症嘅我哋真係揀咗好耐🤪最後我哋order咗一份二人餐PARTY SET (HK$269),真心好抵食!!套餐有齊餐湯、蒜蓉包、小食、意粉、薄餅同埋餐飲(各種口味嘅四季春及鳥龍茶唔使額外加錢,如轉其他特飲就要補差價)~Our picks:蜜糖雞翼 (6隻) +HK$5呢個絕對係必叫小食之一!😎雞翼外脆內軟,果然係即叫即燒,唔怪之得要等咁耐啦~煙三文魚配忌廉雜菌天使麵煙三文魚配忌廉可以話係絕配!煙三文魚份量都幾多,佢嘅煙燻味都好濃;忌廉汁亦唔會過膩,份量都唔細,兩個人食份量剛剛好!而且天使麵麵質唔會過淋或過硬~辣肉腸薄餅薄餅唔係傳統嘅厚批,而係好似食緊一塊餅咁~批邊好鬆脆,而內𥚃就煙韌鬆軟,辣肉腸食落好香口,忍唔住食完一片又一片,香辣嘅口味中和咗芝士嘅膩感,兩個人KO一整個都唔係問題!👍🏻餐湯 & 烏龍茶 & 蜂蜜烏龍茶就正常發揮~
Our picks:
蜜糖雞翼 (6隻) +HK$5
煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
辣肉腸薄餅
餐湯 & 烏龍茶 & 蜂蜜烏龍茶就正常發揮~