2014-07-10 3552 views
今次再約舊同事食飯,事關上次我地2間揀左1間,今次就去埋另外呢間喇,唔洗諗,唔洗煩。呢度好唔起眼,差啲就搵唔到,好彩有個waitress咁啱行左出黎比menu我地睇,叫我地試下,我地先見到原來呢間就係我地原本打算去個度,哈哈哈哈,成班傻豬仔係度搵。我地跟住waitress行入去一條後行,又落露天既樓梯轉彎再轉彎,見到入面有類似露天茶座咁既擺設。但可惜,我地夜麻麻去,黑麻麻完全冇個種感覺。再行入啲見到有幾枱係度食緊野,心諗到喇!呢個時候waitress問我地要坐室外定室內,今日咁熱,我地梗係揀左室內喇。入到去坐低,4圍望下,佢呢度似係2棟大廈既basement位置~好特別!我地望望Menu,好似樣樣都想食咁。我地appetizer叫左個salad,clam,roasted potatoes同埋grilled mushroom,main就叫左2個pasta同埋chicken。傾下計,野食就到了,首先黎既係Salad同Clam,salad好甜好fresh,加埋我鐘情既Avocado同Goat Cheese,好開心。講到個Clam,不得了,脹卜卜的,第一次食咁脹卜卜既蜆,好肥美鮮味!呢個絕對值

傾下計,野食就到了,首先黎既係Salad同Clam,salad好甜好fresh,加埋我鐘情既Avocado同Goat Cheese,好開心。講到個Clam,不得了,脹卜卜的,第一次食咁脹卜卜既蜆,好肥美鮮味!呢個絕對值得推介!之後到potato 同 mushroom。一向愛食菇既我,竟然選擇食薯仔多過菇!可能因為個菇好普通,唔算突出,但個薯仔,佢地採用細細粒個隻兩啖一粒,好正好味。再黎2個Pasta,我地叫左Carbonara同埋Aglio Olio。2個都係我平時既指定食品,哈哈哈哈,幾乎次次食pasta都係食呢2款。呢度既Carbonara okay,只係有點"漏" ,好creamy,應該話有點too creamy既感覺,但佢麵質做得幾好唔會太硬,味道又唔差,啱晒我!另外既garlic chili pasta,都係麵質唔錯,味道都好好,唯一未夠好就係偏油膩,其他一切都唔錯。最後既雞,我只係食左少少,因為太飽了,但值得一讚既係,佢個肉唔"鞋"唔乾,都算juicy,非常好。總括黎講呢度唔差,只係"K驅"左少少姐。
  • Clam