2022-07-29 52 views
大家都知道觀塘一向好多人又多餐廳,今日嘅餐廳係工業大廈入邊👀honbu係人氣boon嘅姊妹店,餐廳闊落又舒服卡邦尼意大利麵~芝士好濃厚突出,芝士醬汁唔會稀,我自己幾鍾意漿漿地既口感😋強調係個人嘅口味。意粉上鋪滿芝士小塊,加上惹味煙肉塊,味道正蟹皇蟹肉意大利麵~食咗一半意粉先知道仲有好多蟹肉碎係底😂記住撈一撈先食。加上少少翠玉瓜增加清新口感,呢款意粉冇乜醬汁比較乾身,兩款意粉食落嘅感覺都好唔同欖菜醬薯條~我自己好鍾意食欖菜,通常用嚟撈米粉或者粥食,今次餐廳好特別將欖菜加入薯條醬😳強調我好鍾意食欖菜嫁🙌令我有好多嘅靈感😝我又要喺屋企撈埋嚟食兩個人總共飲咗五杯嘢飲,太熱啦,冇叫少甜,但本身餐廳嘅飲品都唔太甜,除咗菠蘿沙冰,又夠冰凍