2017-10-02 93 views
朋友介紹之下,得知尖沙咀赫德道呢邊有一間頗有格調有LIVE BAND既餐廳,有好多好評所以決定今個週末特登黎試下。今次我地一行四日BOOK左8點鐘,樓下BAR由於時間尚早都唔算太多人飲野,店員就帶左我地上樓上二樓,個場都幾爆下好彩有BOOK到。坐低睇menu時發覺選擇十分多,店員好熱心咁馬上過黎介紹,成個餐牌全部都好想叫哂黎食!最後煩惱一輪後都叫左幾多野食首先係小食拼盤,小食拼盤入面有多樣野食,有和牛串、德國腸、虎蝦、焗田螺、軟殼蟹、炸雞鎚同埋PARMA HAM加蜜瓜,咁多樣野食我最like就係炸雞鎚同和牛串,炸雞鎚炸得岩岩好入面又唔會話"鞋",和牛串食入口好JUICY同好夠牛味,最正係一次過有咁多唔同野食,個人最鐘意叫小食拼盤。 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨呢個RIBS真係重點推介,今晚咁多樣野食之中最鐘意。食開RIBS既人都知要整得好食並唔係咁易,RIBS唔可以太瘦或者唔夠肉得骨,燒既時候唔可以OVER COOK。今次係呢到食既RIBS厚得黎又好夠淋,肥瘦適中,同行友人都讚不絕口,我地今次叫既係BITE SIZE以為份量好少,點知原來都好大份,好抵食。手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴

首先係小食拼盤,
小食拼盤

美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨

手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽
見到呢個意粉聽個名都知創新,餐牌上寫明係限量發售,咁我地當然立即落單試下佢。
呢個手拆蟹肉廚師用左膏蟹黎整,個蟹粉汁非常之濃,加埋一件好大份既海膽,味道好夾。

西班牙辣肉腸香辣牛肉比薩

呢個pizza 好足料,上面鋪一層厚厚既芝士,脆脆既PIZZA餅皮加埋啖啖肉既口感食落真係好滿足。

烤澳洲M5和牛肉眼扒10安仕配西蘭花椰菜花及薯條

牛扒我地叫左MEDIUM,食落好淋好JUICY,油份同牛味都十足,配上香草牛油,有黃芥辣同埋蘑菇汁,真係好正。

我自己今餐就冇飲酒,叫左杯叫LEFT ICE 既飲品,入面係有藍苺同野莓既SMOOTHIE,好fresh 同酸酸地好開胃
2017-09-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
小食拼盤
  • 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨