2024-04-15 95 views
聯和墟舊街市最近完成翻新,入面多左D食肆同埋小店。今日行入去見到有間餐廳,食西餐為主! 位置坐落可能因為間隔高,感覺好有私隱度。仲有outdoor位置,見到唔少人帶埋狗仔坐出面。見到比較特別既係,餐牌上有D特別既sign,原來係解有D用左本地時令蔬菜又或者係用左本地新鮮豬肉! 香蒜雪花蟹肉手工意粉好香,一上台就已經聞到煎味。蟹肉都比得好多,好足料。不知不覺食曬! 烤美國安格斯肉眼扒有D沙律同配菜,薯條仲有紫薯,好甜,感覺都健康D。牛扒大塊,叫5成真係做到5成,唔會overcook。個醬汁比較輕盈,食落冇咁大負擔。仲叫左個甜品,香蕉pancake,呢到D staff好醒目,見你食完主菜,冇耐就自動上甜品! 唔洗你又要舉手叫人先識上,加分! 香蕉同焦糖燒過,更加甜! pancake配埋D cream同士多啤梨食,大滿足!

香蒜雪花蟹肉手工意粉

烤美國安格斯肉眼扒