本來以為德福廣場2期嘅Foodeli係剩food court,原來嗰度有間頗大嘅韓式燒烤店,食肉獸朋友決定放工去烤肉!一入座除咗有泡菜爐邊蛋,仲有拉絲芝士粟米,好吸引好開心🥹話說食肉獸朋友太鍾意食肉,所以豬牛雞都冇放過🤣而幸福地每款肉都高質好食。大牛骨 $360————————————真係成大條牛骨!我地冇浪費骨位嘅帶筋嘅肉,利用鉸剪剪出好肥美嘅位置!而骨邊肉,肉質比較結實,油花滿佈!食堂牛小排(醬油) $178————————————油脂滿佈一片片嘅牛小排,加上醬油腌製,唔洗再點其他醬料已經好好味,快熟又輕便,入口滿滿油脂香味。濟州特上豬拼盤 $328————————————依個拼盤勁呀,有好大好厚嘅豬排、五花肉、豬下青、豬皮。原來靚豬皮口感軟糯,超上癮。五花肉肥瘦相間。豬下青彈牙、帶點爽口,同豬皮相反嘅口感,有趣🤣因為豬扒連埋骨,又厚又大塊,店員好主動幫忙我地烤豬排,超感謝🥹食堂蘋果梨汁雞肉 $88————————————連埋雞皮嘅雞肉,烤完肉質仍然嫩,正。韓國鰻魚(半份) $115————————————傳聞韓國男人大愛鰻魚,因為係補品嚟架!既可以享受新鮮鰻魚嘅味道,又可以補身,

大牛骨 $360
大牛骨

食堂牛小排(醬油) $178

濟州特上豬拼盤 $328
濟州特上豬拼盤

食堂蘋果梨汁雞肉 $88
————————————
連埋雞皮嘅雞肉,烤完肉質仍然嫩,正。

韓國鰻魚(半份) $115
————————————
韓國鰻魚(半份)

傳聞韓國男人大愛鰻魚,因為係補品嚟架!既可以享受新鮮鰻魚嘅味道,又可以補身,正。

牛•燒肉飯 $88
牛•燒肉飯

超抵食,勁足料,燒牛份量多,加上蛋、芽菜、泡菜、蔥超好送飯,大大碗!

朱古力棉花糖 $55
朱古力棉花糖

係爐上面烘棉花糖,外層少少焦烤,內裏流心,超爆正🥹

真係食到捧住個肚走。
2023-05-22
$468 (Dinner)
  • 食堂蘋果梨汁雞肉
  • 食堂牛小排(醬油)
  • 濟州特上豬拼盤