今日小弟去濕地公園, 到天水圍當然要試試當地的特色食店. 上open rice 見到最多的 good tick 就係這一間, 就去試試吧!肉燥豬頸肉飯 $33 + 焗芝士西蘭花飯 $30 + 碗仔翅 $8 + 百香果紅茶 (椰果底) $5 (連餐加$3有得飲, 加椰果 or 珍珠就加多$2)肉燥豬頸肉飯好足料, 唔會好似有d 台灣店咁得3-4片薄切的豬頸肉, 係8大片厚切豬頸肉!! 加上肉燥味道剛剛好, 不會太鹹, 好快就送左碗飯!而焗芝士西蘭花飯唔記得拍攝, 不錯. 店舖大廚有heart, 唔係白飯底, 而係炒飯底! 上面有10個大小相約的西蘭花, 食肉獸的我也唔會因為係素食而覺得唔好食!! $8 而有咁大碗的碗仔翅, 真係少見. 味道不錯, 但也不是頂級. 木耳絲都幾多, 肉絲就少左d~ 百香果紅茶 (椰果底) 係全餐最差的地方, 開頭好甜 . 但當d 冰融曬之後都可以接受環境就真係好迫, 因為好多人食. 我12:30pm左右到, 今日係公眾假期都要等左10mins 才有位!以後去天水圍, 有人問小弟邊間最好食, 就一定係臺味冰點! 再唔使食連鎖餐廳了!!
今日小弟去濕地公園, 到天水圍當然要試試當地的特色食店.

加上肉燥味道剛剛好, 不會太鹹, 好快就送左碗飯!

百香果紅茶 (椰果底) 係全餐最差的地方, 開頭好甜
. 但當d 冰融曬之後都可以接受

食左一大半先記得拍照的 碗仔翅
好足料的肉燥豬頸肉飯 $33
2009-04-11
$38 (Lunch)
食左一大半先記得拍照的 碗仔翅
好足料的肉燥豬頸肉飯 $33