2019-04-10 979 views
早幾日細女入廠玩殘左兩公婆,自覺身體狀態唔理想,口氣逼人, 飲完清熱酷狀態依舊, 於是決定午餐同太太去食齋。前人食評讚好嘅黑松露芝士炸薯球晚上先至有, 中午只可以食set lunch。前菜太太揀咗餐湯我就揀咗沙律, 餐湯係紅菜頭蕃茄湯, 個樣鮮紅色好靚仔, 但係味道好怪雞, 我甚至覺得有少少飲緊中藥嘅感覺。 沙律只係普通嘅生菜, 但居然放咗幾片橙落去, 沙律汁係酸酸甜甜嘅橙汁, 又配搭得非常好味喎。主菜1號係黑松露蘑菇意粉, 黑松露香味濃郁,彌補左冇肉嘅遺憾, 加上 蘑菇嘅口感,呢個組合好味係必然嘅。 個意粉上枱時以為會乾爭爭, 點知原來店主有少量water base嘅汁收埋喺底, 又好味又唔怕肥,食到停唔到口。主菜二號係日本蟹味菇意大利粉, 其實呢個醬油汁底嘅意粉原本味道都唔錯,可惜佢上枱嘅時間係喺黑松露蘑菇意粉之後, 如果意粉都識慨嘆嘅話, 佢大概會歎一句既生瑜何生亮。

味道奇怪嘅紅菜頭蕃茄湯 😖

橙橙生菜橙汁沙律

黑松露蘑菇意粉

日本蟹味菇意大利粉

2019-04-10
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
黑松露蘑菇意粉