3 day(s) ago
琴晚V小妹突然話想食雞,但身為半職嘅Mami M.真係唔係成日有時間煮飯,機緣之下俾我地認識到位於觀塘嘅「豐味窯雞」!佢不單止味道好,而且雞肉仲夠嫩滑,一隻夠曬一家三口食!店家仲好細心,唔係用外賣盒裝住,而係直接拎出剛焖完嘅雞,用返原有嘅錫紙包住再加上保溫袋,所以經過2-3個幾鐘之後依然仲係暖暖嘅!店員仲提醒我地,天氣凍如果想翻熱,只要將原個鍚紙連雞放入焗爐加熱20分鐘就食得!岩曬我呢D唔係成日煮到飯嘅懶媽!翻熱完一打開真係非常香噴噴味,雞肉嫩滑夠JUICY,V小妹食完大大隻雞脾都仲唔夠喉話要再食雞肉!而Mami M.最欣賞佢就係雞肉一D都唔肥,連平時唔食雞皮嘅我都愛上!@chickendinn_er @media.vas #mamim #v小妹 #香港 #香港媽媽 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #4歳 #豐味窯雞 #窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區 #觀塘美食
@chickendinn_er
@media.vas