2018-01-14 3058 views
之前喺金鐘過咗艱辛既半年非人生活,收工累到連朋友都唔多想見☹️不過一切都過去啦,終於返黎尖沙咀,搵食都開心啲😊終於得閒就當然要搵啲閨蜜聚聚❤️閨蜜話要想食素,對於無肉不歡既我真係一大挑戰。不過諗返自己既然無試過,就俾個機會自己試吓新嘢,清淡啲健康啲👍我哋就行路過佐敦無肉食,入去就要俾咗錢先既$128一位(平日好似係$108)坐低第一個感覺,好迫☹️因為要自助餐人人行去拎嘢食,餐廳位置又唔多,真係坐得唔多舒服。嘢食方面,選擇好多,第一Round 我食咗一轉沙律先,新鮮種類又多。熟食方面感覺普通少少⋯不過可能同我始終係肉食女有關⋯無肉就一定好似差啲野咁⋯成晚最驚喜位係椰子湯同芝士撻都唔明點解個椰子湯冇落肉,啖湯都可以咁甜,好想知道點煲到❤️芝士撻新鮮出爐,閨蜜拎咗一人一件返黎,我哋兩個食完都想encore,再出去已經俾人拎晒啦😧不過過咗10分鐘之後又捧左一盆出嚟,Yeah即刻一人再整多一件😊呢間餐廳食完要自己清理碗碟,食客們都好乖自動自覺去清理碗碟同廚餘,有啲似日本啲餐廳咁,食完食客自己要負責處理垃圾分類。又環保又提倡素食既餐廳👍下次帶埋媽媽黎試吓先❤️

成晚最驚喜位係椰子湯同芝士撻

又環保又提倡素食既餐廳👍下次帶埋媽媽黎試吓先❤️