2017-09-03 56 views
琴日約左成班朋友想食大牌檔,知道附近有間新裝修的大排牌出名食肉餅,所以一齊去試下。入到去坐低,未落單,侍應首先比左人頭數量既湯我地飲先,再比我地慢慢睇餐牌揀野食。 去到睇餐牌先發覺基本上都係得肉餅😂,咁我地就黎左個肉餅盛宴。 每個肉餅可以揀煎或蒸同埋選擇配白飯/米粉/南瓜粥。($69)煎既極辣鬼椒肉餅,辣椒同肉餅明顯分開,食到辣椒粉個個餅位都的確辣,愛辣可以試下。($69)煎既XO醬帶子肉餅,好香口,襯少少xo醬既味肉餅都出味d。($59)招牌菜之一,蒸既好立克肉餅,個肉餅幾好食,其實唔重好立克味,但口感夠特別都唔錯,個肉餅汁幾濃加上面少少燕麥,無諗落咁伏味濃。($99)煎既野味鵝肝肉餅,其實肉餅係普通煎肉餅,鵝肝都好香口。($69)煎既芥末沙律肉餅,肉餅同個個芥末汁同想像中襯,可以一試,好開胃。($99)蒸既鮮味蟹粉肉餅,望落好吸引,蒸到蟹粉同肉餅幾襯,雖然蟹粉味唔會好鮮甜但都唔錯。蟹粉個汁都好襯白飯食。($59)煎既椒鹽煎肉餅,望落無咩睇頭,但好脆口,佢比左個豉油點下,吊下味。($59)煎既泰式冬陰公肉餅,酸酸甜甜幾特別,有個汁撈飯。($88)海皇雜菜煲,有雜菜蝦仁鮮魷帶子粉絲,湯

($59)煎既泰式冬陰公肉餅,酸酸甜甜幾特別,有個汁撈飯。

($88)海皇雜菜煲,有雜菜蝦仁鮮魷帶子粉絲,湯太淡,不過本身食肉餅都有味襯下清淡既菜都好。

($48)口水雞,香口少少辣,開胃。

跟餐+$12 白灼時蔬,都幾多菜。

沒有加一服務費,所以沒有服務嗎? 幾有趣。
2017-08-29
$95 (Dinner)