2018-05-21 411 views
今年剛剛加入牛津字典嘅字 Hangry = Hungry + Angry 😆 即係餓到嬲豬咁~ 而飢詩覺得自己在餓既時候會失去理性,經常做錯決定 即係是但衝入一間餐廳,亂叫伏食 🤣🤣話說去完赤柱海灘,又餓又攰,想食 pizza 但周圍都冇位~ 見到 SeaFront 有位就亂入啦~餐牌除了西餐常見的食物,還有星洲炒米 😆 叫主菜可以加 $30 做餐~ 由於店方聲稱濾水器壞咗,冇水供應 😂~ 所以轉咗餐~餐沙律~ 罐頭吞拿魚,沙律菜新鮮Pepperoni Pizza ~ 焗得燶,薄批 批邊燶到直接放棄 😆 ~ 仲有紅辣椒絲~ 唔係燈籠椒,好少見 😆BBQ 豬助骨~ 冇乜豬味,薯條係脆的 ~炸魚薯條~ 肉厚 嫩滑~ 熱騰騰👌🏿其實赤柱大街行入少少 係好多野食~睇嚟飢詩真係要好好管理情商~ 唔好咁易 Hangry 而入錯伏店 🤣飢point : 3 /10#hungermarch #飢詩 #非飢詩

餐沙律~ 罐頭吞拿魚,沙律菜新鮮

BBQ 豬助骨~ 冇乜豬味,薯條係脆的 ~

炸魚薯條~ 肉厚 嫩滑~ 熱騰騰👌🏿
飢point : 3 /10