2018-06-23 863 views
本來打算支持下 vegan cafe, 同朋友冒住雨黎食 lunch. 叫左一個 all day breakfast,一杯latte, 一杯咖啡花茶。 下單時,店員提醒我地 all day breakfast 要等大概 15 分鐘, ok 無問題。 我地一邊chitchat 下,飲住咖啡等等左15 分鐘左右, 開始覺得唔對路 - 連咖啡都無,水都要自己倒。 我地提一提店員, 順便問下無得食, 咖啡可唔可以上先啦。 店員check 完單話ok, 等一陣。 再過 左15 分鐘都係無動靜。 我地又問下啦。 店員唔耐煩同我地講 - 「我地依到唔係快餐!」 ok, 我地都唔 expect你係, 不過一個all day breakfast 到底要煮幾耐?! 過多 5 分鐘, 我杯咖啡花茶終於到。 原來就係等佢倒茶葉同加熱水。 👌 - 算, 唔想同佢嘈。 再過10 分鐘, 終於有得食半個 bagel, 牛油果,Baked beans, 腐皮。究竟係邊樣要煮9個字?! 仲有到依一刻, 個 latte 重未黎。 如果你落漏單 可以同我地講, 唔好喺我等問嗰陣搞到我地問下好似好無理咁。 其實我真係好想支持

再過10 分鐘, 終於有得食

其實我真係好想支持D 小店, 不過依個食物質素, 加上服務態度 我一定唔會再黎。
2018-06-23
$150 (Lunch)