2017-12-13
平日都好少食串燒,今晚諗住試下新野,就㨂左呢間人氣肚餓了。收工時間七點都已經好多人喇,環境唔算太大,所以記得訂定位😛。裝潢簡樸,以木枱同高身木椅為主,空間不算太大,大家面對面坐感覺都幾親近。枱上有各式調味粉,鹽,七味粉,胡椒,黑椒。不過本身食物已經好夠調味,所以我都無乜點落。個人覺得個碟可以大番d,會食得方便d。✨汁燒bb露筍($38): 燒得幾軟身juicy, 面頭仲有d 孜然粉同甜甜地既味粉,作為前菜不錯。✨蒜蓉燒虎蝦($59/隻):標榜有15cm, 果然好大隻, 肉質鮮甜夠結實。蒜蓉好幼細,香噴噴,呢個好好食。✨黑松露扇貝($59/2隻): 好香黑松露味同好多菇碎,不過味道略嫌咸左少少,個人都係鍾意蒜蓉,更能突出海鮮既鮮味。✨西班牙黑毛豬件($69): 呢個真係超好食,肉質爽口又多汁仲帶點焦香,必食推介。✨桂花蜜蕃茄($32): 蕃茄切開勁多汁,食落酸酸甜甜,又有桂花既清香味,我覺得幾特別。✨芝士丸,甜薯串(各$20) : 呢兩款味道正常,不過無乜特別。✨蒜蓉牛油雜菌($39): 我覺得呢款最抵食,係飽肚之選。有勁多蒜蓉,my favor, 不過牛油可以再多d 就更加香。✨黃金醬
汁燒bb露筍
蒜蓉燒15cm虎蝦
西班牙黑毛豬件
桂花蜜蕃茄
蒜蓉牛油雜菌
✨黃金醬廣島蠔($59/2隻): 原來黃金醬即係沙律醬撈左粟米同埋蟹柳,個醬都幾大堆, 蠔都算大隻,不過個醬甜左d。
✨西京比目魚($88): 魚好滑,不過味道比較淡,要加強調味先得。
✨柚子雞翼($30/2隻): 超多柚子醬好香甜,而且雞翼大大隻,肉質嫩滑,yummy。
柚子雞翼
✨羊架($98/2件): 呢個燒羊架好好食,影漏左😭佢比較厚身,軟硬度啱啱好,食落好多汁又唔會羶,好香,值4星星。
雖然繁忙時間限時個半鐘,但上菜速度都好快,所以絕對夠時間食。埋單每人三百幾蚊, 不過偶然感受下食串燒既風味都唔錯。