2010-08-20 65 views
旁邊間牛腩麵再次休息.炎炎夏日裡轉戰這煲仔飯叫了:义燒腸$1x 及 碎牛蛋煲仔飯$3x义燒腸: 皮薄通透.望落像蝦餃小晶皮般晶瑩剔透.又薄又滑.义燒切粒大細適中.平均地鋪散佈腸粉中.很不錯雖然加了不少油同豉油.但腸粉.放一會兒也不會太吸收至爛.真的值得再試比起嘉英哥介紹油麻地個間好似仲好食bor..碎牛蛋煲仔飯:等得較耐.生雞蛋會幫我地打到再拎上桌.最岩我地唔識打蛋又搞到污糟晒既人當然成煲來到時.雞蛋還是生的.有少許變白一點吧.碎牛是山竹牛肉味道質感.很軟很鬆散.味道有一種特別調味.上桌時看到厚厚一餅鋪在飯上主角飯是比較濕身.份量也不少.貼在煲上的飯焦也不少..不過飯焦很厚完全刮不出來.可惜.總括來講.煲仔飯有點普通.廟街比較好食衛生:環境看下去還可以.白色裝修.也不會太迫.只是工具不能接受.一坐下的2杯水.分別給帶位的.和抺台的2隻手指傳統地洗過.我們再用水來洗碗快子.點知用碗一食腸粉時.嗅到大量清潔劑味!!!不能接受.差點被毒害..己用水洗過.陣味都咁勁.可想而知...其實收費都唔平.人地廟街只係1x蚊個煲仔飯. 但人地工具都可以接受.有點可惜.不過見佢地個蟹粥好似好抵好好食咁.我
旁邊間牛腩麵再次休息.炎炎夏日裡轉戰這煲仔飯
叫了:义燒腸$1x 及 碎牛蛋煲仔飯$3x

义燒腸:
皮薄通透.望落像蝦餃小晶皮般晶瑩剔透.又薄又滑.
义燒切粒大細適中.平均地鋪散佈腸粉中.很不錯
比起嘉英哥介紹油麻地個間好似仲好食bor..

碎牛蛋煲仔飯:

當然成煲來到時.雞蛋還是生的.有少許變白一點吧.
總括來講.煲仔飯有點普通.廟街比較好食

衛生:
環境看下去還可以.白色裝修.也不會太迫.只是工具不能接受.
一坐下的2杯水.分別給帶位的.和抺台的2隻手指傳統地洗過.
己用水洗過.陣味都咁勁.可想而知...

不過見佢地個蟹粥好似好抵好好食咁.我都有d 想再試下.
但我懷疑.所有器皿都會有個種清潔劑味= ="!..有點怕
煲仔飯