2016-04-17 918 views
電影主題餐廳,當然同電影有關,不過我哋唔係喺UA睇完戲,反而係喺德褔睇完《樹大招風》行過嚟。餐廳內電視不斷播著最新的電影預告片,而且中西日韓主流小眾都有,一路食一路可以plan定下套想睇咩。非常懷舊美式的室內設計,紅梳化、霓虹燈、點唱機棉花糖機(雖然已out of work),空間廣闊,坐得舒服又可以大剌剌享受美食的餐廳。有一個超級高大靚仔model級的侍應幫我哋落單,而且非常溫文有禮,真係搞到我紅都面哂全部食物熱辣上枱,雞翼外層有一層薄薄脆粉,賣相吸引,外層香脆乾爽唔會油淋淋,內裡剛剛熟,雞肉超嫩而且有肉汁。西芹條鮮嫩無渣,口味清淡清新,不會有濃烈的青芹臭青味薯片邊位香脆,肉醬份量頗多而且味道香濃,熱辣辣上枱嘅薯皮配冰凍嘅sour cream, 冰火二重天嘅享受。薯條連着薯皮,薯味非常濃,條條酥脆。漢堡牛扒可自選熟度,我選咗medium, 呢度用grill, 扒上有grill爐燒成的紋理,充滿grill特有的炭香。麵包也在pan輕輕烘過,帶來脆嘅口感。蔬菜份量多而且新鮮,有大大片蕃茄同生菜,同切得幼幼嘅洋蔥絲。它本身無醬汁,可以自行加茄汁同黃芥辣,增加濕潤度而且味道更加美式

水牛雞翼
芝士肉醬焗薯皮
芝士漢堡
薯條連着薯皮,薯味非常濃,條條酥脆。
2016-04-16
$146 (Dinner)
水牛雞翼
芝士肉醬焗薯皮