2020-06-02 574 views
學生未開學時第一次幫襯冇乜人,老闆娘一人開舖完全冇夥計,我叫咗碗牛筋米粉,不過唔夠牛筋,老闆娘就加咗啲牛腩比我,估唔到牛腩咁好味係我最喜歡嘅肥腩,當一餸收費$32。第二次幫襯就叫牛筋牛腩米,比上次多牛筋牛腩大大碗,牛筋好彈口又唔黐牙好易咬開,肥腩好香好肥美,一層肉一層肥膏真係好好味,亦有少少菜才做點綴,腩汁湯底好濃郁,我飲咗唔少,老闆娘認得我都係收$32,叫我做*阿妹*下次多啲幫襯,感覺好親切。😂今日第三次幫襯好多人,因為已經開學,店舖細細有一家大細又有幾個學生,仲有個阿叔淨係買牛腩拎走,好好生意。 老闆娘真係好忙,啲學生都好乖會寫紙仔落order比老闆娘,大家都會親自去拎麵,唔使老闆娘一腳踢。今次我叫雲吞牛腩米粉,好大粒雲吞,啲蝦好大粒,食完真係好飽,雙拼$42,以前喺土瓜灣返工都有幫襯過粉麵店,估唔到大角咀比土瓜灣更多美食。