2016-07-06 1743 views
炎熱夏天開住冷氣飲住冰凍既汽水食火鍋,簡直係正到爆,今次同朋友落左旺角區揾左間主打海鲜火鍋既店舖開餐。胡椒豬肚雞 $168令人意想不到的係,豬肚與鷄肉煮左好耐,口感絲毫無受影響,豬肚爽脆彈牙,胡椒辛辣香味,令到豬肚完全冇膻味,鷄皮够滑,鷄肉鮮嫩,鷄味濃郁,煮左好耐完全冇柴的感覺。牛魔王拼盤 $468我地成班係食肉獸,一見到牛拼盤好似疯左咁,三層牛肉肥瘦兼有, 煮熟之後口感更加鮮嫩,牛肉香濃多汁,令人垂涎欲滴。手打蟹子蝦滑隨意舀到鍋里涮煮,入口感覺Q彈爽滑可口,鮮甜味美,原材料的味道香濃撲鼻。 上面鋪上一層蟹子令本已鮮滑的蝦滑别有一番風味。手打芝士丸色澤潔白外皮,一啖咬落去,入邊係芝士,D淡黄色既芝士就會緩緩流出黎,Q彈外皮再加上濃香芝士十分好味!帆立貝(帶子)濃濃的蒜蓉香加上蔥花的清香,將帶子夹起放入口,帶子肉質QQ地,新鮮肥美,香甜嫩滑,食完之後齒頰留香。冬瓜片,肥美鮮甜,鮮嫩多汁,鬆軟易入味。勝瓜件勝瓜 水嫩饱满,皮色翠綠,   爽滑鮮甜,香嫩爽口。
胡椒豬肚雞 $168

牛魔王拼盤 $468

手打蟹子蝦滑

手打芝士丸

冬瓜片,肥美鮮甜,鮮嫩多汁,鬆軟易入味。
勝瓜件
勝瓜 水嫩饱满,皮色翠綠,   爽滑鮮甜,香嫩爽口。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
  • 牛魔王拼盤