今次我哋嚟大圍E for egg食蒙布朗🥰今次已經係二訪,帶埋男朋友仔嚟試食🤭栗子蒙布朗窩夫🌰比想像中大,底層係原味嘅窩夫,中間心除左有原粒栗子,最驚喜係有雲呢拿雪米糍🤭,外層鋪滿超多嘅栗子蓉,栗子蓉非常綿滑整個層次超豐富,又唔會太甜太膩,由於窩夫烤到外脆內軟,比起平時蛋糕 更有口感!呢個配搭好夾👍🏻最特別係頂層嘅小雞蛋☺️唔止造型可愛佢仲係一個奶蓋有加分❤️‍🔥金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮盒子吐司🦀呢款真係必食推介,之前已經食過一次㗎啦,今次再嚟都係覺得佢最吸引!頂層大大隻炸軟殼蟹,軟殼蟹嘅身食到啲蟹肉,腳條炸得好香脆,盒子吐司入面有炒滑蛋,墨魚加埋沙律醬,三文魚籽 餡料超級豐富!吐司都做到外脆內軟!最驚喜係除左配沙律菜之外仲有芝士年糕啊!!一份都幾大份 一定要同朋友share 🥰開心果特調如果鍾意開心果嘅朋友真係唔好錯過,開心果,牛奶,豆腐!開心果味好濃郁,豆腐增加口感有啲似豆腐花,杯邊仲有啲開心果粒,好好味🤤桂花香梨茶 建議大家上枱後10分鐘後先享用,味道會更加濃郁,有淡淡桂花香味,清甜梨味,好清新潤喉 好適合秋冬季節而且係二人份量,食完主食嘆返杯熱茶夠晒滿足整體來講 時隔多年再幫襯都冇退
今次我哋嚟大圍E for egg食蒙布朗🥰

今次已經係二訪,帶埋男朋友仔嚟試食🤭
栗子蒙布朗窩夫🌰
最特別係頂層嘅小雞蛋☺️唔止造型可愛佢仲係一個奶蓋
有加分❤️‍🔥

金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮盒子吐司🦀

開心果特調
如果鍾意開心果嘅朋友真係唔好錯過,開心果,牛奶,豆腐!

桂花香梨茶
而且係二人份量,食完主食嘆返杯熱茶夠晒滿足

整體來講 時隔多年再幫襯都冇退步,越來越進步!唯一美中不足係餐廳地方都係偏細,空間感有啲壓迫,同如果星期六,日 黎都要預左要排長龍,當日我哋好好彩星期六 大約下午兩點到餐廳 等左10分鐘左右就有枱,但之後就見到外面好多人排隊!期待餐廳會有分店 或選擇更大的鋪位🥰

E FOR EGG (大圍)
回顧率🌸:8/10
食物質數🤤 :8/10
環境⛲️:7/10
服務👩🏻‍💼:7/10
地址: 大圍城河道19-25號城河樓地舖
2023-11-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)